onsdag 31 augusti 2016

Semester

Hux flux tog den slut, semestern. Den efterlängtade, som verkade så lång när den var en hägring blott... Älskar att vara på resa. Först en fantastisk månad hemma i Sverige med barnen i mitt barndomshem och sen några veckor även med maken. I år har vi haft en riktigt härlig och omväxlande campingsemester i Frankrike och Spanien. Vi har hunnit med att besöka ett flertal olika orter och miljöer, från berg till flod och en hel ocean där emellan. 

Frankrike är en absolut favorit när det gäller campingsemester, eller bed & breakfast om man föredrar det. Vackra vyer, hus (slott!), rikt naturliv och god mat. Där finns många speciellt utmärkta "blomsterstäder", men även överlag är fransmännen duktiga på att utsmycka sina städer och byar med vackra och färgglada blomsterarrangemang, ståtliga statyer, fontäner och välarrangerade gröna rondeller. 

Det känns kungligt att åka genom alla grönskande platanträdsalléer och rogivande att strosa i deras mångtaliga prunkande parker. Vi har några favoritställen vi gärna återkommer till men tycker om att upptäcka nya platser och stannar sällan mer än 3-4 nätter på samma camping. I år tog vi vägen genom Provence med sina lysande lavendel- och solrosfält och besökte den fantastiska flodstaden L'Isle-sur-la-Sorgue, känd för sina antikaffärer, levde sen strandliv ett tag på Atlantkusten från Mimizan ner mot Bayonne och Bilbao i Spanien för att sen stanna och njuta av de magnifika Pyrenéerna i franska Vallée d'Ossau på hemvägen. Mycket fröjd för ett naturälskande öga.

L'Isle-sur-la-Sorgue i kvällsljus

Den glittrande Atlanten

Vallée d'Ossau, Pyrenéerna

Typiskt franskt...!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar