lördag 8 april 2017

Studiebesök i en blomsterhandel

Under min praktik har jag fått göra studiebesök hos en blomsterhandel för att se hur man gör en kistdekoration.
Jag var hos Växthuset i Skövde där de bland annat är duktiga på sorgbinderier.

Det var väldigt intressant att se hur floristen bygger upp dekorationen från grunden. Hon började med att sätta några stora, gröna blad i botten och fyllde sedan ut med flera lite mindre, rosenliknande blad för att dölja oasisstommen.
Därefter placerades de vita liljorna ut och sedan omväxlande vita rosor och blå riddarsporre. Sedan var det dags för de krallvita prärieklockorna innan hon fyllde på med mer grönt, främst från eukalyptus. Som avslutning placerades några lila-blå klematis som en extra finess och så var det klart. Hela arbetet tog ca 30-40 minuter och floristen var noga med att få långa stjälkar på alla blommor så att de både skulle sitta fast ordentligt och ja möjlighet att suga vatten från mitten av oasisen.

Den här ståtliga dekorationen kostar 2000 kr. Två textade band tillkommer för 225 kr. Floristen var noga med att lämna lite utrymme där banden ska sitta, på högersidan (så att de närmast anhöriga ser dem bäst). I kostnaden för dekorationen ligger 500 kr som används för oasisstommen och hållaren till den, speciell tape under så att den ska sitta fast på kistan, arbetskostnaden och allt grönt som fyller ut buketten. 1500 kr läggs på blommorna. Innan floristen började arbeta med dekorationen hade hon plockat fram alla blommor och ställt dem lättillgängliga, så att hon inte skulle bli tvungen att räkna på kostnaden allt eftersom hon arbetade.

Det gav mig en extra dimension att ha varit med och se framväxten av dekorationen när den sedan prydde kistan under begravningen dagen därpå. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar